Van Afval Naar Grondstof


In de bouwsector wordt steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid en circulariteit. Een belangrijk onderdeel hiervan is het concept "Van Afval Naar Grondstof" (VANG). Bij VANG draait het om het op een zo hoog mogelijk niveau recyclen en hergebruiken van afvalmaterialen uit sloopprojecten, particulieren en bedrijven.

Een essentieel aspect van Van Afval Naar Grondstof is het recyclen van bouw- en sloopafval naar mono-stromen. Dit houdt in dat afvalstromen zoals puin, hout, groen en gips gescheiden worden ingezameld en verwerkt. Door deze scheiding aan de bron blijft de kwaliteit van de materialen behouden en kunnen ze efficiënter worden gerecycled.

Ons eigen VANG-centrum speelt hierin een cruciale rol, zo worden er sloopmaterialen opnieuw geschikt gemaakt voor hergebruik. Denk hierbij aan spanten, balken, deuren en kozijnen die een nieuw leven krijgen. Door deze materialen te herstellen en op te knappen, verlengen we hun levensduur en verminderen we de vraag naar nieuwe grondstoffen.

Afvalinname en recycling


Als ervaren speler in de GWW en sloopbranche hebben wij dagelijks te maken met een grote hoeveelheid vrijkomende materialen. Dankzij onze jarenlange expertise en uitgebreide dienstverlening zijn wij uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor afvalinname en recycling voor zowel particulieren als bedrijven en overheden.

Onze weegbrug speelt een cruciale rol in het proces van afvalinname en recycling. Hiermee kunnen wij de exacte hoeveelheid afval bepalen die wordt aangeleverd, wat essentieel is voor een transparante en eerlijke afhandeling.