Innovatie

Home / Over ons / Innovatie

Tinbin

Maak kennis met onze nieuwe aanwinst de Tinbin.

Deze compacte grondzuiger voorziet werkzaamheden waarbij zand, grond, grind of granulaat op een vellige manier wordt weggezogen bij kabels, leidingen of boomwortels. Daarnaast is de grondzuiger ook geschikt voor het opzuigen van vervuilde grond en/of olie op het water.

Interesse en/of een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Nieuwe technieken

Met het ontwikkelen en toepassen van nieuwe technieken blijft Gebr. Dijkhoff BV vooroplopen binnen haar vakgebied. Opdrachtgevers willen zo veel en zo snel mogelijk beschikken over gegevens en vragen om een MVO-werkwijze waarbij zowel de uitvoering als het te realiseren werk zo duurzaam mogelijk tot stand komt.

GPS-techniek

Meten is weten, daarom werken wij steeds meer met GPS-technieken zoals 3D machinebesturing en meet- en uitzetapparatuur.

  • GPS in combinatie met 3D machinebesturing voor het uitvoeren van grond- en cultuurtechnische werken is ons niet vreemd. Onze machinisten volgen een scherm waarop precies te zien is waar ze zich bevinden binnen het werk. M.b.v. computersoftware maken wij een tekening en op het scherm in de cabine kan de machinist zien waar de bak van de graafmachine staat ten opzichte van het ontwerp. Met de machinebesturing in combinatie met de computersoftware maken we bovendien uitgebreide rapportages en kunnen we voortgang en hoeveelheden administreren en revisietekeningen uitwerken.
  • Met een moderne rover-set speciaal ontwikkeld voor de GWW kunnen wij op uiterst nauwkeurige wijze meet- en uitzetwerkzaamheden verrichten. Het uitzetten van een compleet grondwerk of een simpele sloot, het inmeten van een partij grond of een uitgegraven kelder en het maken van revisietekeningen zijn voor ons een fluitje van een cent.

Mobiele weegtechniek

Naast een vaste weegburg op onze vestiging beschikken onze shovels ook over een weeginstallatie. Met deze mobiele weegtechniek is het mogelijk op locatie hoeveelheden vast te stellen voor optimale belading, productiviteitsanalyses en afname-overzichten.

Al onze weegsystemen zijn gekoppeld aan een matrixprinter waarbij direct het (totaal-)gewicht op een begeleidingsbrief of afname-bon geprint kan worden.

Infiltratie

Sinds de opkomst van duurzame hemelwaterberging enkele jaren geleden zijn wij hier meteen op ingesprongen met de ontwikkeling van ons eigen infiltratiesysteem. Een duurzame berging van het hemelwater in een ondergrondse buffer van gerecyclede betongranulaten. Voor meer informatie zie grondwerk.

Slooprobot

Samen met een aantal collega sloopbedrijven hebben wij een elektrische slooprobot ontwikkeld. Veiligere en betere arbeidsomstandigheden staan hoog op de agenda in de bouw- en sloopbranche. Met een 100% elektrische machine hoeft er niet meer gewerkt te worden in ruimtes vol uitlaatgassen.

De slooprobot is uitgerust met een sloophamer en kan tot op 3 meter hoogte slopen, doordat de machine maar 76cm breed is past deze door een deuropening en in een lift en is daardoor uitermate geschikt voor de binnensloop. De radiografische besturing zorgt ervoor dat de machine op een veilige afstand bediend kan worden. Mocht de lading van een accu niet voldoende zijn dan kan er zonder problemen overgeschakeld worden op een vaste 220v aansluiting.

Neem nu contact met ons op:   0413 - 291391   info@dijkhoff.nl